Cât de multe lichide ar trebui să beți?

De ce este important să beți în continuare lichide atunci când aveți probleme cu golirea vezicii urinare?

Când aveți anumite probleme ale vezicii urinare, s-ar putea să vă simțiți mai puțin încurajați să beți multă apă, deoarece simțiți că acest lucru va amplifica problema, dar este de fapt opusul. Când sunteți bine hidratat, urina este mai diluată și mai puțin iritantă pentru vezică. Dacă nu beți suficiente lichide, acest lucru vă poate agrava simptomele. În schimb, ar trebui să vă cronometrați aportul, precum și vizitele la baie pentru a obține un control mai bun.

Consumul de lichid poate ajuta la eliminarea bacteriilor din vezica urinară. Apa este cea mai bună opțiune, dar sucurile de fructe pot conta și pentru unele dintre nevoile dvs. de lichide. Consumați cel puțin șase pahare (echivalentul a 1,5-2 litri) de lichid în fiecare zi. Verificați întotdeauna împreună cu asistentul medical, deoarece unele afecțiuni medicale vă pot cere să limitați aportul de lichide.

Sfat: Umpleți una sau mai multe sticle sau recipiente cu cantitatea recomandată de apă și păstrați-le în frigider. Apoi apa este bine păstrată rece și știți că odată ce le-ați golit ați ajuns la cantitatea zilnică recomandată.

Când călătoriți sau faceți sport, este posibil să doriți să beți mai puțin, deoarece vă este frică de scurgeri sau nu doriți să vă cateterizați în momente nepotrivite. Dar este și mai important să beți atunci. Dacă călătoriți într-un climat cald sau transpirați în timpul exercițiilor fizice, riscați să vă deshidratați dacă nu beți adecvat.

Dacă nu beți în mod adecvat, acest fapt poate duce și la constipație, care vă poate afecta și sănătatea vezicii urinare.

Când aveți infecții ale tractului urinar (ITU)

Măriți cantitatea de apă pe care o beți atunci când aveți o ITU. Fluidele îndeplinesc două scopuri: ele ajută la eliminarea bacteriilor din vezica urinară și la subțierea (diluarea) urinei.

Urina este făcută din deșeuri din corpul dumneavoastră. Urina concentrată, întunecată, este mai iritantă și uneori provoacă dureri la eliminare atunci când aveți o infecție a vezicii urinare. Urina diluată are o culoare mai deschisă și de obicei nu ustură la fel de mult.

Evitați băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul sau băuturile gazoase. Cofeina vă poate irita vezica și mai mult atunci când aveți o infecție.

Acestea sunt îndrumări generale menite să vă ajute cu întrebări tipice. Ar trebui să urmați instrucțiunile specifice furnizate de către asistentul medical și în funcție de metoda de cateterizare intermitentă pe care o utilizați.