Dacă mi se pare dificilă cateterizarea?

Iată câteva sfaturi utile pentru cateterizare.

Julian: Actul fizic de a vă cateteriza este simplu; este foarte simplu. Cu toate acestea, primul obstacol a fost acceptarea obligativității de o face. A doua parte este… „ce se întâmplă atunci când ies din casă”. Încet, începi să crezi că nu este chiar atât de rău.

Când înveți pentru prima dată să realizezi o autocateterizare intermitentă bună, nu este neobișnuit să întâmpini dificultăți. Iată câteva probleme obișnuite cu care s-au confruntat alte persoane care s-au autocateterizat:

Femeile: cum găsesc deschiderea uretrală?

O oglindă portabilă poate fi foarte utilă. Poate fi o idee bună să o aveți mereu – doar în caz că aveți nevoie de ea.

Ce se întâmplă dacă simt durere la introducerea cateterului?

Poate fi incomod atunci când începeți să realizați autocateterizarea intermitentă. Încercați să vă relaxați, să respirați adânc și să încercați încă o dată. Dacă disconfortul continuă sau dacă aveți dureri, trebuie să informați imediat medicul dumneavoastră. Există diferite tipuri de catetere intermitente, iar dvs. și asistentul medical puteți decide dacă ați putea încerca  un alt tip. Asistentul medical vă poate spune mai multe despre opțiunile dvs.

Dacă nu pot ajunge la toaletă?

Acest tip de provocare poate apărea – mai ales dacă vă aflați într-un scaun cu rotile. Puteți atașa propriul cateter intermitent la o pungă de urină.

Ce se întâmplă dacă am probleme cu manevrarea cateterului?

Dacă aveți o dexteritate a mâinilor limitată din cauza condiției dumneavoastră medicale (sau de exemplu, o leziune a măduvei spinării) s-ar putea să vă fie dificil să gestionați un cateter. Dumneavoastră împreună cu asistentul medical puteți decide să examinați diferite opțiuni de cateter care vă pot permite să vă cateterizați. S-ar putea să luați în considerare utilizarea unui cateter puțin mai ferm, care va fi mai ușor de manevrat, sau să solicitați unul cu un sistem de prindere/mâner mai mare. Există, de asemenea, alte tehnici și sfaturi cu care asistenții medicali vă pot ajuta.

Notă: Ar trebui să discutați întotdeauna cu asistentul medical atunci când luați în considerare aceste noi opțiuni. O modificare a tipului sau dimensiunii cateterelor dvs. intermitente necesită o nouă recomandare medicală.

Probleme de vedere sau alte provocări fizice:

Dacă aveți probleme de vedere, dexteritate limitată a mâinilor sau alte afecțiuni fizice, uneori poate fi dificil să utilizați catetere intermitente. Cu toate acestea, este foarte probabil să puteți învăța în continuare tehnica. Discutați cu asistentul medical pentru sugestii și nu vă descurajați. Odată ce stăpâniți cateterizarea intermitentă, aceasta vă va oferi mult mai multă libertate în viața de zi cu zi.

Dacă doriți să aflați mai multe despre caracteristicile diferitelor produse, sunați-ne la

031 433 6111.

Aceste informații au doar scop educativ. Scopul lor nu este să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu trebuie interpretat pentru a conține recomandări de tratament. Ar trebui să vă bazați pe profesionistul din domeniul sănătății care vă cunoaște istoricul individual pentru sfaturi medicale personale și diagnostic.