Pentru bărbați – Cum se introduce un cateter?

Aflați cum să introduceți un cateter în siguranță

Înainte de a începe să vă goliți vezica urinară, trebuie să aveți întotdeauna la îndemână instrumentele necesare conform instrucțiunilor medicului sau asistentei.

  1. Spălați și uscați bine mâinile.
  2. Curățați ușor capul și vârful penisului (folosiți săpun și apă blândă sau un servețel dezinfectant). Utilizați o mișcare circulară, începând de la uretră spre exterior.
  3. Deschideți cateterul și pregătiți-l conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător.
  4. Introduceți ușor cateterul în uretră până când urina începe să curgă.
  5. După ce urina încetează să curgă, începeți să retrageți cateterul în timp ce îl rotiți ușor. Dacă utilizați un cateter cu vârf curbat, nu rotiți.
  6.  Opriți-vă puțin de fiecare dată când se scurge mai multă urină. Mutați puțin și îndreptați-vă corpul pentru a vă asigura că vezica este complet goală.
  7. Aruncați cateterul după ce îl folosiți (la deșeuri menajere) și spălați-vă încă o dată mâinile.

Vizualizați metoda de autocateterizare intermitentă, AICI.

Înainte de utilizare, consultați întotdeauna documentul „Instrucțiuni de utilizare” livrat împreună cu produsele.

Informații importante de siguranță: cateterele SpeediCath® sunt indicate pentru utilizare de către pacienții cu retenție cronică de urină și pacienții cu un volum rezidual post vid (RPV) din cauza disfuncției de vid neurogen și non-neurogen. Cateterul este introdus în uretra pentru a ajunge la vezică, permițând scurgerea urinei.

Cateterele SpeediCath sunt disponibile atât decontate de CNAS, cât și la liber. Pacienții care efectuează autocateterizare trebuie să urmeze sfaturile și întrebările directe ale profesionistului medical cu privire la utilizarea produsului. Înainte de a utiliza dispozitivul, citiți cu atenție etichetele produsului și informațiile care însoțesc dispozitivul, inclusiv instrucțiunile de utilizare care conțin informații suplimentare de siguranță. Cateterul SpeediCath este destinat unei singure utilizări; aruncați-l după utilizare. Dacă aveți simptome ale unei infecții ale tractului urinar sau nu puteți introduce cateterul în vezică, adresați-vă personalului medical. Informațiile de risc furnizate aici nu sunt vaste. Pentru a afla mai multe, discutați cu asistentul dvs. medical.

Pentru informații suplimentare, sunați la ICare la: 031 433 6111 și/sau consultați site-ul web al companiei Medical Express, www.medicalexpress.ro.