Pentru femei – Cum se introduce un cateter (CI)?

Aflați cum să introduceți un cateter în siguranță.

Informațiile de mai jos sunt instrucțiuni de utilizare prescurtate. Vă rugăm să consultați eticheta produsului pentru instrucțiuni complete și contraindicații, avertismente, precauții sau reacții adverse de utilizare. Înainte de a începe golirea vezicii urinare, asamblați-vă întotdeauna echipamentul (conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător) și plasați-l într-o zonă accesibilă. Verificați cateterul înainte de utilizare. Nu folosiți produsul dacă dispozitivul sau ambalajul este deteriorat.

  1. Spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun (sau cu un prosop umed) și uscați-vă.
  2. Poziționați-vă confortabil cu coapsele depărtate. Pentru multe femei, este de preferat să stea pe toaletă sau pe un scaun langă toaletă.
  3. Cu o mână, separați labiile și spălați-le din față spre spate cu apă și săpun sau cu un prosop umed.
  4. Dacă utilizați un cateter nelubrifiat, utilizați un lubrifiant solubil în apă și lubrifiați vârful și primii 2 centimetri ai cateterului.
  5. Dacă utilizați un cateter lubrifiat (hidrofil), acesta va fi gata de utilizare.
  6. Introduceți încet și ușor cateterul în uretră până când urina începe să curgă (aproximativ 2-3 cm). Apoi introduceți cateterul cu aproximativ 2 cm mai adânc și țineți-l acolo până când urina nu mai curge.
  7. Când urina se oprește, începeți încet să retrageți cateterul. Se recomandă să rotiți ușor cateterul pe măsură ce vă retrageți și să vă opriți de fiecare dată când se scurge mai multă urină.
  8. Opriți-vă scurt de fiecare dată când se scurge mai multă urină. Mișcați-vă puțin și îndreptați-vă pentru a vă asigura că vezica este complet goală.
  9. Aruncați cateterul după ce îl folosiți (la deșeuri menajere) și spălați-vă încă o dată mâinile.

Amintiți-vă, utilizatorii care efectuează autocateterizare intermitentă ar trebui să urmeze sfatul medicului lor.

Înainte de utilizare, consultați întotdeauna documentul „Instrucțiuni de utilizare” livrat împreună cu produsele.

Informații importante de siguranță: cateterele SpeediCath® sunt indicate pentru utilizare de către pacienții cu retenție cronică de urină și pacienții cu un volum rezidual post vid (RPV) din cauza disfuncției de vid neurogen și non-neurogen. Cateterul este introdus în uretra pentru a ajunge la vezică, permițând scurgerea urinei.

Cateterele SpeediCath sunt disponibile atât decontate de către CNAS, cât și la liber. Pacienții care efectuează autocateterizare trebuie să urmeze sfaturile și întrebările directe ale profesionistului medical cu privire la utilizarea produsului. Înainte de a utiliza dispozitivul, citiți cu atenție etichetele produsului și informațiile care însoțesc dispozitivul, inclusiv instrucțiunile de utilizare care conțin informații suplimentare de siguranță. Cateterul SpeediCath este destinat unei singure utilizări; aruncați-l după utilizare. Dacă aveți simptome ale unei infecții ale tractului urinar sau nu puteți introduce cateterul în vezică, adresați-vă personalului medical. Informațiile de risc furnizate aici nu sunt vaste. Pentru a afla mai multe, discutați cu asistentul dvs. medical.

Pentru informații suplimentare, sunați la ICare la 031 433 6111 și/sau consultați site-ul web al companiei Medical Express, www.medicalexpress.ro.