Ce este o infecție a vezicii urinare?

Aflați ce cauzează infecția tractului urinar (ITU).

Ce este o infecție a vezicii urinare (ITU)?

La majoritatea oamenilor, urina este în mod normal sterilă (fără germeni sau bacterii), iar prezența bacteriilor în tractul urinar nu provoacă neapărat o infecție a tractului urinar. Cu toate acestea, dacă bacteriile cresc și se înmulțesc la un anumit nivel, acestea pot provoca o infecție a tractului urinar și trebuie tratată. Oricine poate suferi o infecție a tractului urinar (ITU), dar este mai frecventă la femei decât la bărbați datorită uretrei feminine mai scurte (canalul prin care se elimină urina).

O infecție poate fi considerată un grup de simptome cauzate de bacteriile care intră într-o zonă a corpului în care nu ar trebui să fie.

Infecțiile urinare sunt cauzate de bacteriile care intră în vezica urinară. Bacteriile intră cel mai frecvent în vezica urinară prin uretra. Bacteriile se înmulțesc în vezica urinară, fie plutind în urină, fie atașate de peretele vezicii urinare. Deoarece vezica și rinichii sunt conectați, bacteriile din vezică vă pot invada și rinichii.

Bacteriile care pot fi prezente pe mâini sau în zona genitală pot fi introduse (împinse) în deschiderea uretrală chiar prin cateter. Acesta este motivul pentru care este importantă curățarea eficientă atât a zonei genitale, cât și a mâinilor.

Este important să solicitați și să urmați sfaturile asistentului medical în diagnosticarea și tratarea unei infecții ale tractului urinar.

Acestea sunt îndrumări generale menite să vă ajute cu întrebări tipice. Ar trebui să urmați instrucțiunile specifice furnizate de către asistentul medical și în funcție de metoda de cateterizare intermitentă pe care o utilizați.