Ce este urina?

Fapte și cifre despre urină.

Ce este urina?

Urina este un produs rezidual creat de rinichi în procesul lor de curățare a sângelui. Este alcătuit din apă și produse reziduale dizolvate. Produsele uzate sunt substanțe de care organismul nu are nevoie și care pot fi dăunătoare pentru organele noastre dacă sunt acumulate în organism.

Rinichii produc constant urină, care este trimisă la vezică. Dacă vezica urinară sau rinichii cedează, urina se acumulează în vezică. Acest lucru ar putea duce la urcarea înapoi spre rinichi a urinei care, pe termen lung, poate duce la leziuni renale permanente.

Este esențial să fie tratate problemele vezicii urinare și ale rinichilor, astfel încât urina să poată fi eliminată din corp în mod regulat.

Câteva fapte

  • Rinichii produc urină cu o viteză de aproximativ 30 ml/oră.
  • Majoritatea oamenilor simt nevoia să elimine urina atunci când există aproximativ o cană (200 ml) de urină în vezică.
  • O vezică normală ține aproximativ 300-400 ml de urină.
  • O persoană obișnuită produce 1.500 ml de urină pe zi, dar cu cât o persoană bea mai multe lichide, cu atât se va forma mai multă urină.
  • Majoritatea oamenilor elimină urina de 4-8 ori pe zi, și dorm toată noaptea.

Acestea sunt îndrumări generale menite să vă ajute cu întrebări tipice. Ar trebui să urmați instrucțiunile specifice furnizate de către asistentul dvs. medical și în funcție de metoda de cateterizare intermitentă pe care o utilizați.