Ieșind afară

O rutină bună de cateterizare intermitentă vă ajută să vă recâștigați încrederea în a face lucrurile care vă plac.

Julian: Contează că trebuie să mă cateterizez? Cred că da … dar nu chiar. Trebuie doar să trec printr-un mod ușor diferit de a realiza aceeași funcție pe care o fac toți ceilalți.

Cateterizarea intermitentă vă ajută să mențineți o vezică sănătoasă prin riscul scăzut de complicații pe termen scurt și lung – dar are și o serie de alte beneficii. Acestea includ posibilitatea de a avea un control bun asupra vezicii urinare, ceea ce vă oferă mai multă independență și încredere, deoarece dvs. – nu altcineva – vă puteți gestiona vezica.

Cu ajutorul ICare, veți întâlni povești de la oameni care se bucură de activități precum:

  • Călătorii
  • Filme, teatre, concerte și jocuri sportive
  • Cumpărături
  • Camping sau drumeții
  • Exerciții fizice și înot

Principalul motiv pentru care toate acestea sunt posibile este deoarece CI vă permite să vă gestionați vezica la momentul și locul potrivit. Pe scurt: CI vă poate îmbunătăți calitatea vieții.

Flexibilitatea de a începe să ieșiți

Deprinderile CI vă oferă mai multă independență și libertate în viața de zi cu zi precum și capacitatea de a programa mai multe activități sociale. Odată ce ați obținut o rutină de CI, vă puteți simți mai încrezători atunci când ieșiți cu prietenii, fără să vă faceți griji că aveți un accident al vezicii urinare. Dacă ieșiți multe ore, trebuie doar să vă gândiți înainte și să planificați ziua: va trebui să cateterizez înainte de a părăsi muzeul sau după ce vom ajunge la restaurant? Aduceți întotdeauna catetere suplimentare când părăsiți casa. Unii ar putea dori să folosească un cateter diferit atunci când nu sunt acasă – poate unul cu o pungă urinară atașată sau unul mai mic.

Libertatea de a participa la sport și exerciții fizice

Efectuarea CI este, de asemenea, un pas către mai multă libertate atunci când vine vorba de sport, deoarece poți fi activ fără teama de a avea scurgeri. Dacă vă respectați programul CI, vă puteți implica în orice activitate permisă de starea dvs. fizică. Odată ce obțineți o rutină bună, CI durează doar câteva minute, așa că, dacă trebuie să vă goliți vezica în timpul sportului, nu veți fi plecat mai mult decât oricine trebuie să folosească toaleta.

Pentru sport și un stil de viață activ vă recomandăm o soluție SpeediCath®.

Increderea de a vă bucura de o viață sexuală activă

Cateterizarea intermitentă interferează foarte rar cu activitatea sexuală. Dimpotrivă, cateterizarea și golirea vezicii urinare complet înainte de a face sex va preveni scurgerile în timpul actului.

Singurul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este că CI nu vă permite să fiți complet spontan; rezervați-vă întotdeauna timp pentru a vă goli vezica.