Mențineți sănătatea vezicii dumneavoastră

Cateterizarea intermitentă (CI) este considerată metoda preferată pentru golirea vezicii urinare.

Este important să vă goliți vezica în mod regulat, conform recomandărilor medicului sau asistentei medicale. Dacă nu vă puteți goli vezica în mod natural, cateterizarea intermitentă este considerată standardul perfect.

Alte metode de golire a vezicii urinare includ:

  • Apăsarea manuală a vezicii urinare (Credé)
  • Introducerea unui cateter mai permanent prin uretră (catetere permanente-Sonda Foley)
  • Introducerea unui cateter prin burtă (catetere supra-pubiene)

De ce medicii – și consilierii Coloplast – recomandă CI ca fiind superioară acestor opțiuni?

CI prezintă un risc scăzut de complicații și infecții.

Motivul pentru care CI este considerată a fi metoda preferată este riscul scăzut de complicații pe termen scurt și lung.

O explicație este că majoritatea persoanelor care utilizează cateterizarea intermitentă consideră că este mai confortabilă și mai convenabilă decât cateterele permanente (Sonda Foley). Și când găsești o metodă, care crezi că este bună și o stăpânești, este mai ușor să te ții de program și să golești vezica conform prescripției.

Sondajele sugerează că învelișul special neted și cu frecare redusă (înveliș hidrofil), al cateterelor le face mai confortabile, mai convenabile și mai ușor de utilizat. De asemenea, au fost asociate cu rate mai mici de infecție și daune uretrale în comparație cu alte catetere. Alte beneficii includ oferirea unei independențe mai mari și a unei calități generale mai bune a vieții.