Nesigur de cateterizarea intermitentă?

Respirați adânc: cu practică și răbdare puteți învăța CI.

Trebuie să aveți răbdare – cu antrenament și practică, cel mai probabil veți putea să vă goliți vezica în câteva minute, iar cateterizarea va deveni apoi o rutină la care abia vă gândiți în viața de zi cu zi. Este firesc să vă simțiți ușor nesigur și nervos în legătură cu nevoia de a învăța cateterizarea intermitentă (CI). Gândul că trebuie să introduceți un tub în corpul dvs., nu doar o dată, ci de multe ori în timpul zilei, poate părea copleșitor la început.

Dar vă puteți liniști prin faptul că mii de oameni ca dvs. o fac în fiecare zi și, deși s-ar putea să fi avut aceleași griji, acum a devenit o rutină – la fel ca și pentru voi.

Iată câteva dintre principalele preocupări pe care le au unii utilizatori CI pentru prima dată:

Este CI dificil de învățat?

Aproape oricine poate învăța să efectueze CI, chiar și persoanele cu dexteritate redusă a mâinilor. S-ar putea să se simtă un pic penibil la început, dar cu practică va deveni un lucru obișnuit în rutinele dvs. de zi cu zi. Asistenta dumneavoastră vă va ajuta să găsiți cateterul potrivit și modul de a face acest lucru. Asigurați-vă că obțineți cateterul care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Va durea?

CI se poate simți ciudat la început, dar nu ar trebui să fie dureroasă. Vă rugăm să consultați asistenta dacă aveți probleme sau vi se pare dureros.

Ce se întâmplă dacă nu pot introduce sau retrage cateterul?

În primul rând, încercați să vă relaxați. Cele mai multe probleme țin de mușchii care se încordează. Tusea poate ajuta la inserare și retragere. Discutați cu asistenta dacă aveți probleme. Poate ar trebui să încercați un alt cateter pentru a găsi unul mai potrivit. Echipa noastră ICare vă poate sfătui cu privire la caracteristicile diferitelor produse.

Este dăunător?

Dacă utilizați cateterul corect și urmați instrucțiunile, riscul de complicații este scăzut. Dacă încă te lupți cu gândul de a face CI, amintește-ți că există oameni în jurul tău care să te sprijine: asistenta și medicul tău pot demonstra cum o faci într-un mod sigur, iar echipa ICare este pregătită să răspundă oricăror preocupări pe care le-ați putea avea. Primim apeluri de la persoane cu probleme ale vezicii urinare în fiecare zi.

Hai să discutăm!