Sfaturi pentru cateterizare (CI)

Intimitatea, curățenia și facilitățile adecvate sunt esențiale pentru a vă simți încrezători efectuând cateterizarea intermitentă atât în interiorul, cât și în afara casei dumneavoastră.

Vicki: Rutina mea de cateterizare acasă este destul de simplă, deoarece îmi păstrez întotdeauna toate produsele laolaltă în propria baie și știu exact pașii. Îi parcurg pe fiecare în parte și nu durează deloc prea mult. Când ies, iau cu mine o geantă comodă. O pot face când sunt afară.Trebuie doar să îmi planific ziua.

Unde pot sa efectuez CI?

Un loc potrivit pentru a realiza cateterizarea intermitentă este undeva unde vă simțiți confortabil, cum ar fi casa dvs. Ar fi de folos analizarea cartierului și a altor locuri prin care mergeți adesea pentru a putea planifica unde puteți face cateterizare intermitentă în mod confortabil. Există trei lucruri care determină dacă un loc este potrivit pentru a face cateterizare intermitentă:

Intimitate

Este foarte important să aveți intimitate atunci când realizați cateterizarea intermitentă. Aflați unde sunt băile care vă oferă intimitatea de care aveți nevoie. Și planificați-vă ziua, astfel încât să puteți merge după cum este necesar.

Curățenie

Când se efectuează CI, există întotdeauna un risc de infecție, dar propriile bacterii sunt rareori principalul motiv pentru infectarea tractului urinar – riscul crește de fapt atunci când alte persoane, cum ar fi asistenta sau asistentul, o realizează pentru dumneavoastră.

Indiferent de locație sau circumstanță, nu uitați să vă spălați pe mâini imediat înainte de a atinge cateterul. Dacă trebuie să atingeți ceva (jante pentru scaune cu rotile, cârje, mânerul ușii băii) după ce v-ați spălat pe mâini, folosiți gel de dezinfectare a mâinilor sau o ștergere antiseptică înainte de a atinge cateterul.

Dacă suferiți frecvent de infecții ale tractului urinar (ITU), s-ar putea să vă îngrijorați să faceți cateterizarea în afara casei. Cu toate acestea, este important să vă goliți vezica în mod regulat, deoarece urina rămasă în vezică este unul dintre principalele motive pentru apariția ITU. Deci, atunci când sunteți afară, nu este o idee bună să renunțați la cateterizare – chiar dacă poate fi dificil să găsiți o baie curată.

Facilități

Aspectul într-o baie afectează, de asemenea, cât de ușor este de realizat. Cât spațiu aveți, amplasarea chiuvetei separat de toaletă sau – dacă sunteți într-un scaun cu rotile – dacă există o rampă (și cât de abruptă este) sau cât de largă este ușa?