De ce este importantă măduva spinării?

Măduva spinării controlează diferite părți ale corpului și joacă un rol important atunci când vine vorba de controlul vezicii urinare.

Măduva spinării formează o legătură vitală între creier și restul corpului și face parte din sistemul nervos central. Împreună cu creierul controlează funcțiile corporale, inclusiv mișcarea și comportamentul.

Măduva spinării este protejată de oasele coloanei vertebrale și este amortizată de un fluid limpede numit lichid spinal cerebral. Nervii intră și ies din măduva spinării prin diferite puncte pentru a controla diferitele părți ale corpului, inclusiv vezica urinară.

Receptorii de întindere ai vezicii urinare sunt conectați la nervi, care trimit semnale în sus prin coloana vertebrală către creier că acum este momentul de a urina. Dacă este convenabil pentru o persoană să facă acest lucru, atunci creierul trimite mesajul înapoi că este OK să elibereze urină.

Dacă măduva spinării este deteriorată, acest sistem de transmitere a semnalelor nu va funcționa, ceea ce duce la probleme ale vezicii urinare.