Leziuni ale măduvei spinării și probleme ale vezicii urinare

Când aveți leziuni ale moduvei spinării (LMS), nervii care controlează vezica sunt cel mai probabil deteriorați. Aflați mai multe despre LMS.

Ce reprezintă o leziune a măduvei spinării?

Leziunea măduvei spinării este termenul general folosit pentru a descrie deteriorarea măduvei spinării. De obicei, vătămarea este cauzată de oase rupte la nivelul gâtului sau la tasarea măduvei spinării. Cele mai multe leziuni ale măduvei spinării provoacă un anumit grad de dizabilitate permanentă sau pierderea senzației în anumite părți ale corpului sub locul accidentării.

Ce provoacă leziuni ale măduvei spinării?

Leziunile măduvei spinării sunt cel mai adesea rezultatul unui fel de traumatism, cele mai frecvente fiind accidente auto, căderi, violență sau leziuni sportive. Cu toate acestea, poate rezulta și din infecția măduvei spinării și a anumitor afecțiuni medicale.

De ce o leziune a măduvei spinării cauzează probleme ale vezicii urinare?

Vezica urinară, care stochează urina, este controlată de sistemul nervos. Când aveți o leziune a măduvei spinării, este probabil ca nervii care vă controlează vezica urinară să fie deteriorați. Drept urmare, vezica poate deveni hiperactivă sau hipotonă.