Sfaturi de călătorie de la A la Z

Consultați această listă de sfaturi utile pentru următoarea călătorie.

Lucruri de amintit înainte de a pleca:

Haine

  • Purtați ceva lejer și confortabil dacă trebuie să stați mult timp pe un scaun de avion incomod și îngust.
  • Alegeți culori închise în caz de scurgeri.
  • Selectați îmbrăcăminte, ușor de deschis sau de schimbat. Dacă sunteți femeie, ați putea prefera o fustă, care este mai ușor de ridicat.
  • Alegeți pantaloni sau o jachetă cu buzunare pentru catetere.
  • Alegeți un hotel cu mașină de spălat sau serviciu de spălătorie, în cazul în care ar trebui să aveți nevoie de ele.

Compania

Dacă veți călători cu familia, probabil că ar trebui să știe de starea dumneavoastră. Este posibil să nu fie cazul dacă veți călători cu un prieten sau coleg. Luați în considerare dacă este mai bine să spuneți companionului dvs. de călătorie despre situația dvs. – s-ar putea să aveți nevoie de înțelegere, flexibilitate sau chiar ajutor în timpul călătoriei. Poate fi mai ușor să le spuneți în avans, în loc să vă aflați în mijlocul unei situații dificile.

Doctorul

Împărtășiți planurile de călătorie cu medicul sau asistenta medicală cu mult timp în avans, dacă aveți nevoie de medicamente speciale, să treceți la un alt produs sau dacă aveți nevoie de sfatul acestora cu privire la unele dintre activitățile dumneavoastră.

Mâncare și băuturi

Adesea, o schimbare a mediului și a rutinei ne afectează digestia. Evitați constipația și deshidratarea, care vă pot agrava problemele vezicii urinare. Asigurați-vă că beți suficientă apă (evitați cofeina în exces și băuturile dulci) și încercați să mâncați alimente bogate în fibre. Citiți mai multe în secțiunea „Dietă și nutriție”.

Dacă nu sunteți sigur de calitatea apei potabile, cumpărați apă îmbuteliată.

De asemenea, poate fi necesar să aveți grijă cu gheața, fructele și legumele, în funcție de locul în care călătoriți.

Toaletele

  • Dacă veți călători cu avionul, solicitați un loc lângă culoar aproape de toalete atunci când rezervați zborul.
  • Consultați toate locurile pe care doriți să le vizitați – restaurante, magazine, teatre, muzee sau puncte de atracție – pentru a vedea dacă au toalete. Acest lucru poate fi util mai ales dacă aveți nevoie de unul accesibil pentru scaune cu rotile. Le puteți găsi pe internet sau puteți apela dacă aveți dubii.
  • De asemenea, verificați dacă se obișnuiește plata unei taxe pentru utilizarea toaletelor și asigurați-vă că aveți bani mărunți în moneda locală.
  • Aflați cuvântul pentru „toaletă” în limba locală. Asigurați-vă că îl puteți pronunța corect sau purtați o bucată de hârtie cu acel cuvânt scris pe ea.
  • Dacă aveți un handicap, ar putea fi posibil să obțineți un card pe care îl puteți arăta la restaurante, magazine sau alte companii, dacă aveți nevoie urgentă de toaletele acestora fără a fi client. Acest lucru vă poate fi de ajutor atunci când nu există toalete publice lângă dvs. Întrebați asistentul medical sau asociația dvs. locală în legătură cu acest lucru.

Programul

Planificați-vă vizitele la toaletă. Dacă veți călători cu avionul, cateterizați-vă cât mai aproape de îmbarcare. Planificați toate celelalte vizite la baie în timpul șederii dvs., acordând timp înainte sau după un eveniment. Setați un ceas sau o alarmă telefonică, dacă vă faceți griji că s-ar putea să uitați când vine momentul.

Controlul de securitate

Arătați o scrisoare medicală de la medicul care documentează cerințele dvs. medicale. Solicitați o examinare privată de către personalul de securitate dacă vă simțiți inconfortabil mergând prin scanner și vă faceți griji că ar putea scana tampoane sau scutece sau alte dispozitive medicale în fața tuturor celorlalți.

Kit inteligent

Împachetați o pungă mică cu toate lucrurile de care aveți nevoie pentru cateterizare sau în cazul în care aveți un „accident”. Consultați lista articolelor relevante în articolul nostru despre ambalarea unui kit inteligent.

Acestea sunt îndrumări generale menite să vă ajute cu întrebări tipice. Ar trebui să urmați instrucțiunile specifice furnizate de către asistentul dvs. medical și în funcție de metoda de cateterizare intermitentă pe care o utilizați.