În scaunul cu rotile – alimente de luat în considerare

Constipația, ulcere de presiune și creștere în greutate. Aflați cum să reduceți riscul.

Când vă aflați într-un scaun cu rotile, trebuie să acordați o atenție suplimentară dietei pentru a preveni constipația și a vă menține corpul sănătos. Cu mai puțină activitate fizică, ardeți mai puține calorii și puteți crește în greutate sau, eventual, menține greutatea, dar înlocuiți mușchii cu grăsime. Excesul de greutate adaugă stres asupra inimii și poate îngreuna schimbările de greutate și transferurile. Acest lucru poate contribui la deteriorarea pielii sau la ulcerele de presiune. Un lucru pe care îl puteți face pentru a reduce unele dintre aceste riscuri este să mențineți o dietă sănătoasă.

Menținerea sănătății dvs. – importanță deosebită:

Evitați constiparea

Consumați suficiente fibre. Fructele, legumele și produsele din cereale integrale sunt cele mai bune. Nu uitați să beți suficiente lichide, deoarece fibrele singure vă pot agrava constipația.

Evitarea ulcerelor de presiune și a masei corporale slabe (mușchii)

Asigurați-vă că obțineți suficiente proteine mai slabe. Fasolea este un bun substitut pentru carne și oferă și fibre. Miscați-vă cât de mult puteți cu schimbări de greutate și schimbări de poziție.

Evitarea creșterii în greutate

Consumați calorii mai sănătoase și beți suficiente lichide pentru a rămâne bine hidratat. Faceți din alimentele cu conținut ridicat de calorii și grăsimi un obicei ocazional și beți mai multă apă decât băuturi carbogazoase.