Probleme cu vezica urinară – de ce să vă hidratați mai mult.

Cât de mult ar trebui să beți? Ce (și ce nu) și de ce?

Lichide

Atunci când aveți probleme cu vezica urinară, s-ar putea să vă simțiți mai puțin încurajați să beți multă apă, deoarece simțiți că acest lucru vă crește problema, trebuind să urinați mai des. Dimpotrivă, dacă nu vă hidratați suficient, asta poate agrava simptomele. În schimb, ar trebui să vă cronometrați aportul, precum și vizitele la baie, pentru a obține un control mai bun. Urina care este mai concentrată din faptul că nu beți suficiente lichide poate contribui la iritabilitatea vezicii urinare, spasme ale vezicii urinare și poate contribui la creșterea bacteriilor în urină.

Consumul de lichide poate ajuta la eliminarea bacteriilor. Apa este cea mai bună opțiune, dar sucurile de fructe pot conta pentru unele dintre necesitățile dvs. de lichide. Majoritatea oamenilor ar trebui să ajungă la 6-8 pahare de apă pe zi (sau 1,5-2 litri) – cu excepția cazului în care asistentul medical vă sfătuiește altfel.

Verificați întotdeauna cu asistentul medical, deoarece unele afecțiuni medicale necesită restricții de lichide

Când călătoriți sau practicați sporturi, este posibil să simțiți că beți mai puțin, deoarece vă este frică să nu eliminați urină sau nu doriți să vă cateterizați în momente nepotrivite. Dar, consumul de mai multe lichide este și mai important în aceste perioade. Dacă călătoriți în climă caldă sau transpirați în timpul exercițiului fizic, riscați să vă deshidratați.

Dacă nu beți în mod adecvat, poate duce și la constipație, care vă afectează starea generală de sănătate și vă poate afecta și sănătatea vezicii urinare.

Dacă aveți o infecție a tractului urinar (ITU)

Creșteți cantitatea de apă pe care o beți atunci când aveți o ITU. Fluidele îndeplinesc două funcții: ajută la eliminarea bacteriilor din vezica urinară și vă subțiază (diluează) urina. Este mai puțin dureros să eliminați urina diluată decât urina concentrată, care este mai iritantă.

Evitați băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul sau băuturile carbogazoase. Cofeina vă poate irita vezica și mai mult atunci când aveți o infecție a tractului urinar.

Cum rămâne cu sucul de merișoare?

S-ar putea să fi auzit de minunile merisoarelor. Unele persoane pot avea beneficii de pe urma consumului de suc de merișoare sau din administrarea de comprimate de extract de merișoare, dar nu există o dovadă clară a eficacității. Verificați întotdeauna cu asistentul medical, deoarece merișoarele (precum și alte suplimente) pot avea un efect advers asupra anumitor medicamente.