Sfaturi pentru menținerea sănătății vezicii urinare

Cum să mănânci și să bei pentru a-ți menține vezica urinară într-o formă excelentă.

Starea generală de bine poate influența modul în care vă percepeți problemele vezicii urinare. Dacă nu vă simțiți bine, s-ar putea să simțiți că acest lucru vă afectează negativ problemele vezicii urinare. A mânca alimente sănătoase și a avea un stil de viață sănătos vă poate oferi energie, vă poate face corpul mai puternic, vă poate îmbunătăți stima de sine și vă poate face să vă simțiți mai bine.

Cum să vă hidratați suficient

Umpleți una sau mai multe sticle sau ulcioare cu apă care conțin în total 1,5-2 litri de apă și păstrați-le la frigider. Acest lucru va menține apa plăcută și rece și veți ști că odată ce le-ați golit, ați atins cantitatea zilnică.

Cum să echilibrați caloriile

Mănâncați mai puțin și limitați ocaziile în care mănâncați în timp ce vă uitați la televizor. Evitați porțiile prea mari. Folosiți o farfurie sau un castron mai mic. Porționați alimentele înainte de a mânca – apoi le puteți aranja și frumos. Când luați masa, alegeți porții mai mici sau împărțiți un fel de mâncare cu cineva.

Treceți la lapte fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi. Au aceleași cantități de calciu și vitamina D, dar mai puține calorii.

Cum să măriți aportul de alimente sănătoase

Faceți o jumătate de farfurie din fructe și / sau legume. Luați în considerare că aveți toate culorile pe farfurie, inclusiv roșu, portocaliu, verde deschis și verde închis. Găsiți gustări mai sănătoase pentru a vă bucura, indiferent dacă vă relaxați acasă sau afară cu prietenii sau familia.

 

Cum să reduceți aportul de alimente nesănătoase

Faceți din alimentele cum ar fi prăjituri, biscuiți, înghețată, pizza și burgeri alegeri ocazionale, nu alimente de zi cu zi. Când le aveți, încercați să mâncați în cantități mai mici.

Beți apă în loc de băuturi zaharoase.

Consumul prea mare de sare poate crește tensiunea arterială. Mâncați mai puțină sare și experimentați alte condimente și arome. Verificați etichetele alimentelor și încercați să o selectați pe cea cu mai puțină sare.

Ori de câte ori începeți ceva nou, durează ceva timp până devine un obicei.

Pentru mulți, este benefică discuția cu un expert în nutriție care vă poate ajuta să creați un plan dietetic pentru dvs. – în funcție de condițiile medicale individuale și de preferințele alimentare.