Folosiți scuze prea des?

Femeile pot avea diferite probleme sexuale legate de incontinență.

„Am dureri de cap”, „Sunt prea obosită”, „Nu am chef în seara asta”…

Probabil că ați folosit una dintre aceste scuze din când în când.

Este OK să nu aveți chef – toate femeile (și bărbații) experimentează asta uneori. Dar pentru unii devine o problemă reală.

Un sondaj național din Marea Britanie a arătat că 54% dintre femeile active din punct de vedere sexual au suferit cel puțin o problemă sexuală care a durat cel puțin o lună în anul precedent.

Femeile care consultă un medic despre problemele vezicii urinare nu sunt întotdeauna verificate și pentru probleme sexuale.

Dar, după cum probabil ați experimentat, problemele vezicii urinare pot avea un efect negativ asupra tuturor părților vieții dvs. sexuale. Aceasta include efecte asupra dorinței sexuale, excitării, lubrifierii și orgasmului. Poate fi, de asemenea, o cauză a durerii în timpul activității sexuale.

Diferite tipuri de incontinență pot avea efecte diferite asupra funcției sexuale:

Incontinență de stres

Dacă aveți incontinență de stres, este posibil să aveți dorința sexuală redusă, deoarece fanteziile sexuale sunt frecvent asociate cu teama de a avea un episod de scurgere în timpul intimității, care duce la anxietate sexuală.

Incontinență imperioasă

Dacă aveți incontinență imperioasă, este posibil să nu fiți interesat de sex, deoarece este posibil să experimentați o creștere puternică a dorinței de a urina în timpul actului sexual, cu scurgeri frecvente ulterioare de urină în timpul acestora. Mai mult, incontinența imperioasă a fost asociată cu durerea și anxietatea legate de actul sexual și teama de a ajunge la un orgasm din cauza riscului de a avea un episod de incontinență imperioasă în acest moment.

Incontinența coitală

Incontinența coitală (incontinență cauzată de activitatea sexuală) apare la 11–36% dintre femeile cu incontinență sexuală activă. Poate apărea în orice moment al activității sexuale, dar mecanismul pare a fi împărțit în factori „mecanici” (introducerea penisului, penetrare profundă, presiune pe abdomen) și factori „nemecanici” (stimulare clitoriană, excitare și orgasm).

Incontinența coitală nu interferează cu plăcerea sexuală la toate femeile.

Mai puțin de una din cinci femei care suferă de probleme sexuale caută ajutor pentru preocupările lor sexuale.

Multe femei consideră jenant să vorbească cu medicul lor despre problemele vezicii urinare și despre sex. Barierele pot fi vârsta și sexul medicului sau atitudinea percepută a medicului – mai ales dacă sunteți femei mai în vârstă care caută ajutor pentru o problemă sexuală. Problemele sexuale nu sunt adesea percepute ca o problemă de sănătate „severă”.

Cereți sfaturi dacă aveți probleme sexuale. Identificați o persoană în a cărei prezență vă puteți simți confortabil. Dacă nu cu medicul dumneavoastră, atunci poate cu o asistentă? Sau poate chiar unul dintre prietenii dvs. vă pot recomanda o femeie doctor mai bună.