Sfaturi utile despre intimitate

O anumită planificare va duce la o experiență mai plăcută.

“Cred că sexul va exista mereu”, a spus îndrăgitul comediant Groucho Marx (1890-1977). Chiar dacă sunteți de acord și vă doriți cu adevărat să fiți activ sexual, îngrijorările dvs. cu privire la problemele vezicii urinare vă pot împiedica. Există câteva precauții suplimentare pe care trebuie să le luați atunci când aveți probleme cu vezica urinară atât pentru a evita scurgerile de urină deranjante, cât și pentru a preveni infecțiile tractului urinar ca o surpriză nedorită de dimineață.

Precauții atunci când faceți sex

Cateterizarea intermitentă (CI) ar trebui să interfereze rar cu activitatea sexuală dacă vă asigurați că vă cateterizați și vă goliți complet vezica urinară.

Ceea ce trebuie să aveți în vedere este că o CI nu vă permite întotdeauna să fiți complet spontan. Acest lucru se datorează faptului că ar trebui să vă asigurați un timp pentru a vă goli vezica înainte de a ajunge în așternuturi.

Femeile sunt mai predispuse la infecții ale tractului urinar (ITU), iar activitatea sexuală poate crește riscurile din cauza anatomiei feminine. Chiar dacă riscul este mai mare pentru femei, bărbații pot avea și ei infecții ale tractului urinar, deci aceste sfaturi sunt relevante pentru ambele sexe:

Precauții atunci când faceți sex

În timpul actului sexual, zona dvs. genitală va fi întotdeauna expusă la bacterii – fie de la dvs., fie de la partenerul dvs. Urmați aceste sfaturi pentru înainte, în timpul și după sex pentru a limita cantitatea de bacterii:

Înainte de sex:

Ar trebui să vă goliți întotdeauna mai întâi vezica urinară. O vezică plină contribuie la mediul propice pentru ca bacteriile să se așeze în vezica urinară să înceapă să crească. Spălați-vă zona genitală sau faceți duș pentru a elimina bacteriile.

În timpul sexului:

Poate doriți să păstrați la îndemână un gel solubil în apă (lubrifiant) pentru a ajuta la scăderea frecării și a stresului asupra țesutului din zona genitală, ceea ce poate contribui la o infecție a tractului urinar (ITU). Luați în considerare tipul de contracepție pe care ați dori să îl utilizați.

Utilizarea diafragmelor și a spermicidelor poate provoca uneori iritații în zona genitală, care poate favoriza, de asemenea, apariția ITU.

Pentru persoanele care au frecvent infecții ale tractului urinar legate de activitatea sexuală, discutați cu asistentul medical despre o altă formă de contracepție.

După sex:

Goliți vezica imediat după ce ați făcut sex, chiar dacă există doar o cantitate mică de urină în vezica urinară pentru a elimina potențialele bacterii.

Beți 2-3 pahare de apă și urinați când aveți nevoie. Scopul este de a avea un flux constant de urină pentru a elimina orice bacterie din vezică.