Cum să gestionați problemele vezicii urinare

Obțineți sfaturile noastre pentru a vă putea concentra la o treabă bună.

Lucrați pentru a trăi sau trăiți pentru a lucra? Indiferent de categoria din care faceți parte, majoritatea dintre noi petrecem multe ore pe zi la locul de muncă. De aceea este foarte important pentru noi, să avem colegi drăguți, un șef bun, un mediu de lucru pozitiv – și timp pentru a merge la toaletă!

Fie că ați lucrat continuu sau doar vă întoarceți la muncă, problemele vezicii urinare nu pot fi lăsate din păcate acasă. Cateterizarea trebuie să se potrivească cu ziua dvs. de lucru – dar nu trebuie să aibă un impact mare asupra zilei de muncă. Autocateterizarea intermitentă se poate face în câteva minute, astfel încât vizitele dvs. la toaletă nu vor fi în mod normal mai lungi decât ale tuturor celorlalți.

Trebuie să spun cuiva?

Dacă este relevant să spuneți despre situația dvs. sau nu, depinde de cât de mult vă influențează starea de lucru. Nu este ușor să vorbiți cu șeful dvs. despre asta, dar ar putea fi mai bine să o faceți înainte să apară o situație dificilă, în care trebuie brusc să ieșiți din  mijlocul unei întâlniri sau sarcini. Nu vi se cere să oferiți șefului dvs. o mulțime de detalii despre situația dvs. Dacă sunteți femeie și aveți un șef de sex masculin, s-ar putea să vi se pară și mai incomod. Nu trebuie să spuneți nimic dincolo de faptul că trebuie să mergeți des și că este o problemă feminină. Dacă aveți un coleg apropiat în care aveți încredere, ar putea fi o idee bună să-i spuneți. În cea mai mare parte, ar trebui să aveți încredere în instinctele dvs. și să faceți ceea ce simțiți că este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Drepturile dvs. atunci când reveniți după o boală sau o intervenție chirurgicală (variații locale)

Legislația majorității țărilor prevede că angajatorii trebuie să facă „ajustări rezonabile” de care ați putea avea nevoie pentru a vă permite să lucrați din nou. Dacă vă aflați într-un scaun cu rotile, ar putea fi vorba despre o toaletă accesibilă sau alte echipamente necesare. Poate aveți nevoie și de ore de lucru mai flexibile? Investigați ce persoane sunt relevante pentru a contacta pentru a aranja astfel de ajustări. Dacă vă aflați într-o companie mare, astfel de întrebări fac de obicei parte din atribuțiile unui manager de resurse umane.

Întâlniri

Întâlnirile pot fi stresante – în special cele lungi. Dacă dvs. prezentați, puteți acorda timp pentru pauze scurte – ceilalți participanți vor aprecia probabil 5 minute pentru a-și întinde picioarele sau pentru a bea o cafea. Dacă doar participați este posibil să nu fie ușor să plecați în timpul întâlnirii. Cateterizați chiar înainte de ședință și sugerați una sau mai multe pauze prezentatorului. Din nou, majoritatea oamenilor vă vor aprecia sugestia.

Călătorii de afaceri sau cursuri

Chiar și cu o rutină bună de gestionare a vezicii urinare pentru muncă, s-ar putea să întâmpinați în cele din urmă provocări. Multe persoane cu probleme ale vezicii urinare consideră că este stresant dacă munca lor necesită călătorii de afaceri sau participarea la cursuri departe de locul de muncă. Puteți beneficia de sfaturile noastre în secțiunea de călătorie, unde veți găsi sfaturi pentru călătorii cu avionul, împachetare inteligentă și multe altele.

Acestea sunt îndrumări generale menite să vă ajute cu întrebări tipice. Ar trebui să urmați instrucțiunile specifice furnizate de către asistentul dvs. medical și în funcție de metoda de cateterizare intermitentă pe care o utilizați.