Sfaturi pentru ziua de lucru

Împachetați și planificați pentru o zi de lucru.

Cum se programează cateterizarea

Puteți asocia programul dvs. de cateterizare intermitentă cu evenimente regulate pe parcursul zilei de lucru, de exemplu, întâlniri regulate sau pauze de cafea și prânz.

Aduceți suficiente provizii

Asigurați-vă că aveți suficiente catetere pentru o zi de lucru. De asemenea, vă recomandăm să păstrați catetere de rezervă la locul de muncă sau în mașină dacă utilizați una pentru a merge la serviciu. Este o idee bună să împachetați un „kit inteligent” în cazul în care aveți o scurgere, atunci când sunteți departe de casă.

Limitați consumul de cafea sau alte băuturi cu cofeină la locul de muncă

Este ceva comun să beți cafea sau apă pe parcursul zilei. Limitați băuturile cu cofeină, deoarece acestea vă vor face să mergeți mai des la toaletă. Ar trebui să urmăriți în continuare să beți 1,5 litri de lichide pe zi (cu excepția cazului în care sunteți limitat de o afecțiune medicală sau de către asistentul medical), dar țineți evidența cât de mult beți la locul de muncă, astfel încât să vă puteți cronometra cateterizările în consecință.

Aveți întotdeauna haine de schimb

Cu rutine bune, veți reduce la minimum riscul de a avea accidente atât la locul de muncă, cât și oriunde altundeva. Dacă se va întâmpla oricum, purtarea hainelor întunecate o va face mai puțin vizibilă pentru alții. De asemenea, este o idee bună să păstrați haine de rezervă la locul de muncă sau în mașină.

Păstrați un pahar cu apă lângă dvs. … dacă aveți o scurgere de urină, pur și simplu acționați puțin stângaci și vărsați o parte din apă pe poală … nimeni nu va ști diferența!

Acestea sunt îndrumări generale menite să vă ajute cu întrebări tipice. Ar trebui să urmați instrucțiunile specifice furnizate de către asistentul dvs. medical și în funcție de metoda de cateterizare intermitentă pe care o utilizați.