Ar trebui să le spun oamenilor despre asta?

Împărtășirea detaliilor personale nu este ușoară, dar s-ar putea să vă ușureze viața.

Cu toții avem propriile noastre preferințe personale atunci când vine vorba de împărtășirea detaliilor private despre viața noastră. Cu toate acestea, poate fi util să împărtășiți unele dintre problemele dvs. cu alții în loc să păstrați totul pentru dumneavoastră.

Dacă sunteți o persoană foarte privată, este posibil să nu doriți să împărtășiți lucruri despre rutina dvs. de cateterizare cu nimeni, cu excepția soțului sau a partenerului. Cu toate acestea, dacă vă simțiți confortabil împărtășind, a spune familiei și prietenilor poate fi o modalitate sănătoasă de a face față schimbărilor și luptelor pe care le experimentați. Ar putea fi chiar o ușurare pentru dvs. să fiți deschis în legătură cu asta. De asemenea, prietenii și familia care știu despre nevoia dvs. de a programa pauze la baie – și, uneori, pauze mai lungi – ar putea fi mai înțelegători, pot oferi susținere și ajutor atunci când sunteți împreună.

Identifică un prieten

Dacă sunteți foarte preocupat de ieșitul afară, ați putea lua în considerare dacă există cineva prezent la eveniment în care aveți suficientă încredere pentru a-i spune despre situația dumneavoastră. Apoi, vă puteți simți confortabil că această persoană vă poate sprijini dacă aveți nevoie de un șofer pentru a face o oprire suplimentară pe drum sau pentru a obține lucruri pentru care aveți nevoie urgentă.

Câte detalii mărturisesc?

Nu este întotdeauna necesar să explicați toate detaliile fizice cuiva de care nu sunteți foarte apropiat. Este suficient să spuneți că aveți o afecțiune care necesită vizite frecvente sau planificate la toaletă sau orice altă situație unică necesară. Poate doriți să arătați și „kitul inteligent” pe care l-ați împachetat pentru o siguranță suplimentară (nu conținutul său), astfel încât să știe cum arată în caz că aveți nevoie urgentă de el.