Sfaturi pentru ieșitul afară și în lume

Sfaturi pentru a vă bucura cu încredere de orice doriți!

Deși este posibil să vă bucurați de evenimente culturale de pe canapea, nu se compară cu participarea la un concert alături de un prieten, cântând împreună melodiile și bucurându-vă de atmosfera plină de viață. De asemenea, nu este același lucru cu mersul la un meci de fotbal live în care vă înveseliți împreună cu un stadion plin de fani atunci când echipa dvs. preferată câștigă.

Datorită tehnologiei, puteți întâlni chiar și prieteni în mediul virtual în confortul casei dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat o discuție bună sau participați la discuții intense (sau să împărtășiți cele mai recente bârfe), de ce să nu o faceți în timp ce mâncați la restaurantul dvs. preferat? Sau, dacă aveți nevoie să vă confesați unui prieten despre ceva care vă deranjează, poate fi mai ușor să vorbiți cu ei în timp ce vizitați parcul preferat.

Fiți creativ și surprindeți-vă prietenii sau familia atunci când vine vorba de socializare. În acest fel, veți alege o situație socială care vă este cea mai convenabilă. Dar ar trebui să le puteți accepta ideile fără să vă faceți griji. Tot ce trebuie să faceți este să planificați în avans. Iată câteva dintre ideile noastre:

Planificați-vă activitatea

Poate fi tentant să omiteți cateterizarea atunci când nu sunteți acasă, călătoriți sau dacă sunteți împreună cu persoane care nu știu despre starea dumneavoastră. Trebuie să vă amintiți că omiterea cateterizării poate duce la scurgeri și poate fi dăunătoare vezicii urinare pe termen lung.

Planificați-vă activitățile în avans, astfel încât să vă puteți bucura de ele fără întreruperi. Alocați timp pentru cateterizare în timpul activităților. Cateterizați-vă cât mai aproape de ora la care plecați de acasă, aflați unde se află cele mai apropiate toalete în avans la o oră care vă este convenabilă în timpul zilei.

Dacă mergeți undeva să vă distrați, este ușor să te lași dus de val – și așa ar și trebui! Simpla setare a unei alarme pe telefon sau ceas vă poate ajuta să vă liniștiți mintea dacă sunteți îngrijorat să vă amintiți când să vă cateterizați.

Împachetați un “kit inteligent”

Când sunteți departe de intimitatea casei dvs., este bine să știți că aveți la dispoziție toate materialele pentru cateterizare intermitentă. Toaletele publice nu sunt la fel de curate și s-ar putea să nu fie echipate într-un mod convenabil. Dacă vă faceți griji cu privire la scurgeri, poate fi important, de asemenea, să vă puteți curăța sau să vă schimbați hainele. Unii oameni folosesc un alt tip de cateter atunci când sunt departe de casă. S-ar putea să doriți să aveți un cateter mai compact sau unul cu o pungă de urină atașată.

Deci, este bine să planificați din timp și să împachetați consumabile suplimentare pentru siguranță – pentru orice eventualitate.

Aflați ce toalete vă așteaptă

Verificați în prealabil toaletele disponibile la un eveniment. Acest lucru poate fi deosebit de important dacă vă aflați într-un scaun cu rotile. Folosiți internetul sau dați un telefon pentru a afla despre cum este echipată locația sau locul pe care îl vizitați.

Luați în considerare ce să purtați

Culorile închise pot face acest lucru mai puțin vizibil în cazul în care vă confruntați cu o scurgere mică. Puteți avea un sacou, pulover sau cardigan pe care îl puteți înfășura rapid în jurul taliei, dacă este necesar. De asemenea, s-ar putea să luați în considerare utilizarea unui tampon sau absorbant pentru a vă simți în siguranță împotriva scurgerilor până când vă simțiți confortabil cu rutina și atunci când sunteți afară.

Acestea sunt îndrumări generale menite să vă ajute cu întrebări tipice. Ar trebui să urmați instrucțiunile specifice furnizate de către asistentul dvs. medical și în funcție de metoda de cateterizare intermitentă pe care o utilizați.