O viață activă – o viață mai bună

Aflați de ce exercițiile fizice sunt bune pentru dvs. – mai ales dacă aveți probleme cu vezica urinară.

Nevoia de a realiza cateterizarea intermitentă nu înseamnă că nu puteți duce un stil de viață activ. A fi activ în orice mod vă poate face să vă simțiți mai bine și vă poate ajuta corpul să fie mai puternic. Poate fi, de asemenea, distractiv și vă poate oferi șansa de a socializa cu alte persoane. Atunci când aveți o afecțiune, lipsa activității fizice poate avea un impact negativ asupra funcției corpului.

Unele activități fizice pot crește dorința de a vă goli vezica urinară sau chiar de a elimina niște urină. În loc să evitați activitatea, folosiți un tampon sau goliți-vă vezica urinară chiar înainte. Teama de probleme crescute ale vezicii urinare nu trebuie să vă împiedice să realizați exerciții fizice

Ce activități sportive sunt potrivite pentru dvs.?

Salturile și loviturile la alergare pot provoca scurgeri.

În schimb: Încercați powerwalking-ul (mersul rapid pe jos). 

Ridicarea obiectelor grele (folosirea greutăților manuale sau a altor echipamente de ridicare) poate pune prea multă presiune pe vezica urinară.

În schimb: comutați la greutăți mai ușoare și depășiți numărul de ridicări sau experimentați făcându-le mai lent sau mai repede.

Sfat: Înotul este ideal, deoarece poate fi făcut de majoritatea oamenilor, indiferent de cât de atletici sau mobili sunt.

Există, de asemenea, o mulțime de sporturi care pot fi realizate fiind așezat într-un scaun cu rotile, chiar și sporturile competiționale. Cercetările online vă pot ajuta să găsiți una dintre numeroasele organizații specializate în sport pentru utilizatorii de scaune cu rotile. De exemplu, există o serie de grupuri de baschet și rugby pentru scaune cu rotile, precum și alte clase și grupuri de dans și mișcare care sunt specifice celor care folosesc scaune cu rotile.

Există multe motive bune pentru sănătate pe care ar trebui să le exercitați – ca să nu mai menționăm și faptul că activitățile sunt distractive și aveți ocazia de a socializa cu ceilalți. Nu veți regreta că ați început să vă folosiți corpul în ciuda problemelor vezicii urinare!

Exerciții de antrenament vezical

Unii oameni care se confruntă cu afecțiuni ale vezicii urinare pot beneficia din antrenamentul podelei pelviane. Exercițiul podelei pelviane – numit și kegels – este exercițiul de îmbunătățire a gestionării vezicii urinare . Dacă asistentul medical consideră că asta ar putea fi de folos pentru dvs., puteți face aceste exerciții în mod regulat și s-ar putea să simțiți diferența.

Cheia este să găsiți ceva ce vă place să faceți și apoi să o faceți! Este posibil să trebuiască să vă adaptați la orice barieră fizică, dar veți găsi ceva pentru dumneavoastră.