Ieșitul afară fără griji

De ce cateterizarea intermitentă poate facilita socializarea.

Hrănirea prieteniei și relațiile sociale pot fi copleșitoare și provocatoare atunci când aveți de-a face cu probleme ale vezicii urinare – mai ales atunci când trebuie să ieșiți din casă.

Este firesc să ne simțim nesiguri când ieșim din casă pentru perioade lungi de timp. Intimitatea noastră sau ceea ce facem atunci când vizităm toaleta nu este de obicei treaba nimănui. Ieșirea și participarea la activități în care aveți mai puțin control asupra situației și unde poate fi dificil să aveți intimitatea necesară, s-ar putea să vă provoace sentimentul de nesiguranță cu rutina vezicii urinare. S-ar putea să vă simțiți singur în luptă, deoarece majoritatea oamenilor nu știu despre problema dvs. sau pentru că s-ar putea să nu vreți ca ei să știe – sau să o descopere accidental.

Amintiți-vă că, atunci când utilizați catetere intermitente, vă puteți planifica ziua și asigurați-vă că vezica urinară este golită atunci când doriți să o goliți în loc de a o face în momente incomode. Cu o anumită practică, se poate realiza rapid și nu veți fi plecat pentru mai mult timp decât oricine merge la o pauză de toaletă. De multe ori, acest lucru înseamnă că majoritatea oamenilor nu ar trebui să știe nimic despre rutina dvs. de cateterizare, dacă nu doriți acest lucru. Ar putea fi util dacă aveți câțiva prieteni apropiați care sunt conștienți În acest fel, atunci când trebuie să vă cateterizați – poate fi mai puțin stresant pentru dvs. și puteți fi natural și să faceți ceea ce trebuie fără a inventa scuze.

Ce fac dacă sunt acasă la un prieten?

Dacă vă aflați în casa unui prieten, s-ar putea să vă faceți griji cu privire la intimitate atunci când utilizați baia. Când trebuie să scăpați de cateterul folosit, este util să aveți niște pungi de plastic colorate pentru a înfășura cateterul după utilizare, astfel încât să îl puteți arunca sau să îl luați acasă cu dvs.

Trebuie să spun cuiva?

Nu există nicio modalitate de a răspunde în general la această întrebare. Alegerea de a le spune oamenilor despre catater depinde complet de dumneavoastră. Cu toții avem preferințele noastre personale atunci când vine vorba de împărtășirea detaliilor personale despre noi înșine. Cu toate acestea, ar putea fi o idee bună să împărtășiți starea și nevoile dvs. unor prieteni apropiați și familiei. Depinde doar de dumneavoastră! Citiți gândurile noastre despre a vorbi despre asta în articolul ”Ar trebui să le spun oamenilor despre asta?”